کتاب آمار پیشرفته در علوم حرکتی و ورزش، به تازگی منتشر شد

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، کتاب آمار پیشرفته در علوم حرکتی و ورزش (راهنمای کاربردی و عملی تحلیل واریانس و رگرسیون برای دانشجویان و محققان رشته‌های علوم زیستی در ورزش)، تألیف: دکتر مو اچ. مالک، دکتر جارد دبلیو. کبرن و دکتر ویلیام دی. مارلیچ و ترجمه دکتر محمدرضا سیدی «عضو هیأت علمی پژوهشگاه» و دکتر سید مسعود میرمعزی «عضو هیأت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)»، با قیمت 160000 تومان، از سوی انتشارات پژوهشگاه، به تازگی منتشر و به دوست‌داران کتب ورزشی، عرضه شده است.

آشنایی با کتاب

این کتاب، روش‌های آماری پیشرفته را در زمینه مطالعه عملکرد انسان پوشش می‌دهد و تحلیل واریانس (ANOVA) و تحلیل رگرسیون را به صورت کامل معرفی و بررسی می‌کند.

این اثر با اصول کاربردی و دقیق ارائه شده برای استفاده از نرم‌افزار آماری IBM SPSS و تفسیر و تحلیل نتایج و ارائه داده‌های نمونه و نتایج ویژه در ورزش و تمرین، جزئیات بی‌نظیری را در توضیح روش‌های آماری پیشرفته برای دانشجویان رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی ارائه می‌دهد. این کتاب، نیاز اساسی هر دانشجویی است که در گرایش‌های «رفتار حرکتی»، «فیزیولوژی ورزشی»، «حرکات اصلاحی و آسیب‌شناسی ورزشی» یا «علوم بهداشتی» در مقاطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد، واحدهای درسی آمار پیشرفته یا روش تحقیق را فرا می‌گیرد.

یکی از مشکلات شایع محققان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، به ویژه در گرایش‌های مرتبط با علوم زیستی در ورزش، عدم آشنایی کافی محققان با آزمون‌های آماری و تحلیل علمی نتایج به دست آمده از پژوهش است که می‌تواند مانع انتشار دستاوردهای پژوهشی آنها شود. با توجه به این امر که انتشار نتایج پژوهشی در قالب مقالات علمی معتبر در نشریات مطرح، نیازمند تحلیل صحیح و دقیق آماری نتایج و گزارش‌دهی آنها است، لزوم دانش‌افزایی و آموزش کاربردی در زمینه روش‌های آماری، تحلیل و گزارش نتایج در این بخش احساس می‌شود.

در اغلب پژوهش‌های رشته‌های علوم زیستی در ورزش، پژوهش روی گروه‌های مختلف آماری و مقایسه بین نتایج گروه‌های تجربی و کنترل صورت می‌گیرد. در این کتاب، نتایج مستخرج از پژوهش‌های ورزشی نیمه‌تجربی و تجربی که مداخلات مختلف روی یک یا چند گروه آزمودنی واقعی صورت گرفته، مورد تحلیل قرار گرفته است. این کتاب، راهنمای جامع و کاربردی در جهت رفع این مشکل بوده و با توضیح کامل مبانی و مراحل مختلف تحلیل‌های آماری، نحوه گزارش‌دهی صحیح فارسی و انگلیسی نتایج آزمون‌های آماری را ارائه می‌دهد و تلاشی برای آشنا نمودن خوانندگان برای تحلیل گام به گام و عملی نتایج آماری است و کمک شایانی در جهت رفع این نیاز برداشته است.

قابل توجه است، این کتاب شامل مباحث: «مبانی و مقدمات آمار» و «قبل از ورود به بحث آمار پیشرفته باید چه مفاهیمی را بدانیم» و همچنین دارای بخش‌های: بخش اول، تحلیل واریانس (فصول 1 الی 6): «چه مسائلی به دانش آماری مرتبط است»، «سازمان‌دهی داده‌ها»، «تحلیل واریانس یک‌طرفه (ANOVA)»، «تحلیل واریانس چندعاملی دوطرفه و سه‌طرفه»، «تحلیل واریانس چندعاملی بین‌گروهی یا طرح ترکیبی»، «تحلیل کوواریانس (ANCOVA)»، بخش دوم، تحلیل رگرسیون (فصول  7 الی 11): «آزمون‌های تشخیصی برای رگرسیون»، «تحلیل رگرسیون چندگانه مقدماتی»، «مدل‌های رگرسیون چندگانه برای داده‌های کمی و طبقه‌ای»، «اعتبارسنجی مدل‌های رگرسیون»، «رگرسیون لجستیک» و بخش سوم، روش‌های آماری ویژه (فصل 12 و ضمیمه کتاب): «تحلیل واریانس چندمتغیره» و «راهنمای انتخاب آزمون آماری» است.

علاقه‌مندان می‌توانند جهت خرید کتب انتشارات پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، از روش‌های زیر اقدام نمایند.

• تماس تلفنی: شماره تلفن 02188747836  و 02188747793 داخلی 200

شایان‌ ذکر است، برای سفارش‌های بالاتر از مبلغ صد هزار تومان (ویژه سفارش تلفنی)، ارسال کتاب‌ها به‌ سراسر کشور، به‌ صورت رایگان، انجام خواهد شد.